aaaa

Bredero & Zorg

Zorgsector

Helping struggling patients is so important
Uw fiscale zorgpartner

De zorgsector heeft voortdurend te maken met (veranderende) fiscale wet- en regelgeving. Als zorgverlener houdt u zich natuurlijk liever bezig met uw patiënten. Door onze specifieke kennis in de zorgsector zijn wij bekend met de complexe materie waar u als zorgaanbieder mee te maken kunt krijgen. Zo kunnen wij uw administratie volledig uit handen nemen en u ondersteunen op fiscaal gebied. Naast het uitbesteden van uw boekhouding fungeren wij ook als een sparringpartner die betrokken is bij uw onderneming, zowel bij de opstart als bij reeds gestarte organisaties in de zorg.

WTZA

Op 1 januari 2022 is de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) in werking getreden. Hiermee wil de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) beoordelen of u als zorgaanbieder gaat voldoen aan de kwaliteitsvoorschriften die worden gesteld in uw sector.

1. Meldplicht

Wilt u gaan starten als zorgaanbieder? Dan bent u volgens Wtza verplicht uw onderneming te melden, alvorens u kunt starten met het verlenen van zorg.

Stond u voor 1 januari 2022 al in het handelsregister ingeschreven als zorgaanbieder? Dan hoeft u zich in de meeste gevallen niet te melden. U bent dan automatisch geregistreerd. In de onderstaande venster kunt u controleren of u reeds bent aangemeld.

2. Vergunningplicht en interne toezicht

Vanaf 1 januari 2022 bent verplicht een vergunning aan te vragen bij het CIBG, indien u medisch specialistische zorg verleent of als er meer dan tien zorgverleners werkzaam zijn in uw onderneming.

LET OP: Als u een vergunning moet aanvragen, dan kunt u er nagenoeg vanuit gaan dat u ook verplicht bent drie interne toezichthouder aan te stellen. De intern toezichthouder staat de dagelijkse of algemene leiding met raad ter zijde.

3. Financiële bedrijfsvoering

Om publiek draagvlak te behouden is een transparante financiële bedrijfsvoering noodzakelijk. Zodat kan worden aangetoond dat collectieve middelen goed worden besteed.

4. Jaarverantwoording

Het doel van een openbare jaarverantwoording in de zorg is een eerlijke en professionele bedrijfsvoering. De verplichting om verantwoording in het openbaar af te leggen zorgt ervoor dat de jaarverantwoording door iedereen is in te zien.

Tarief

Zorgverleners die de administratie hebben uitbesteed aan ons kantoor, worden zonder extra kosten ondersteund met de uitwerking van de Wtza. Bent u nog geen klant en wilt u ook gebruik maken van onze extra service met betrekking tot de Wtza?

Geen zorgen, wij nodigen u uit om langs te komen bij ons op kantoor voor een vrijblijvende kennismakingsgesprek.

Benieuwd naar onze diensten?

Wij komen graag met u In gesprek

Bij Bredero Advies geloven wij dat een goede samenwerking de helft is van een optimale resultaat. Daarom komen wij graag in gesprek met u, om te kijken waar wij u kunnen helpen. Bent u benieuwd naar onze diensten? Neemt contact op met ons via deze knop!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.